Flyg från regionala flygplatser till Zakynthos

DIREKTA FLYG HÖSTEN 2024
UMEA
03.10
BOKA

Zakynthos

Nyheten Zakynthos är känd för sina fantastiska sandstränder och kristallklara vatten. Ön tillhör ögruppen i Joniska havet och ligger nära det grekiska fastlandet, och är också känd under namnet Zante. Zakynthos är den tredje största ön i ögruppen efter Korfu och Kefalonia. Avståndet till Kefalonia är endast cirka 40 km. Temperaturerna i september-oktober är behagliga, runt 20 grader eller mer, och det bästa är att havsvattnet har en idealisk temperatur för bad. 

Zakynthos erbjuder turister möjligheten att beundra kilometerlånga sandstränder med vackra vikar. Sköldpaddorna Caretta caretta häckar på öns stränder och har blivit öns maskot. De frivilliga på ön berättar gärna om hur de skyddar dem. Laganásbukten är dedikerad till en marin nationalpark. På Zakynthos bör man definitivt ta en båttur för att utforska ön från havet. I huvudstaden Zante kan du uppleva stadens atmosfär genom att promenera på dess smala gator. De bästa shoppingmöjligheterna finns också där. Stadens centrala torg är uppkallat efter den grekiska poeten Dionysios Solomos. Världens kända sevärdhet är Navagio, skeppsvrakstranden. 

På ön finns flera semesterbyar där våra hotell ligger. Här kan alla välja det som passar dem bäst. Kalamaki och Argassi är något mindre och lugnare byar, medan Laganas och Tsilivi är livligare och erbjuder fler tjänster, som butiker och restauranger. Argassi har inga långa sandstränder, utan små vikar. I närheten finns dock fantastiska stränder.

Porto Limnionas
Navagio
De blåa grottorna
 
Grottorna i Keri
Marin national parken i Caretta
Solomons torg
 

 

Populära Hotell

Baseras på kundrecensioner och antalet bokningar


 
 

Mer information

Navagio-stranden, även känd som Skeppsvraksstranden, är en världsberömd sevärdhet och plats, också känd som smugglarnas vik. Denna strand visas ofta i presentationer om Zakynthos. Där finns en liten strand gömd av höga klippor, där ett rostigt skeppsvrak står. Med en båttur kan du besöka denna sevärdhet (det är inte alltid möjligt att gå i land på stranden).

De blå grottorna är också en fantastisk sevärdhet och ligger på den norra delen av ön. Grottorna är kalkstensformationer som reflekterar ett vackert blått ljus när solens strålar träffar vattnet.

Milano sjöfartsmuseum ligger i byn Tsilivi. Museet erbjuder en tidsresa för historieintresserade genom Greklands sjöfartshistoria från olika epoker, såsom antiken eller andra världskriget.

Den venetianska fästningen, ön tillhörde Venedig från 1482 till 1797, och fästningen från den tiden ligger ovanför staden Zante.

På ön finns ett fungerande bussnätverk mellan huvudstaden och de större byarna. Taxi kan fås antingen direkt på gatan eller genom att beställa. Taxibilar har fasta priser. Våra guider hjälper gärna till med biluthyrning vid behov, vilket är ett utmärkt sätt att utforska ön. Båtturer är mycket populära och våra guider kan ge information om dem också. Det finns dagliga färjeförbindelser till ön Kefalonia och Peloponnesos.

I semesterorterna finns mindre affärer och souvenirbutiker som säljer souvenirer. De bästa shoppingmöjligheterna finns dock i öns huvudstad Zante, där det finns butiker som säljer märkeskläder, skor och smycken. Större snabbköp ligger utanför staden. Populära souvenirer inkluderar grekiska hantverk, olivolja, honung och produkter som stöder skyddet av sköldpaddor.

I semesterorterna är natt- och kvällslivet livligt, särskilt i Laganas som är känt för sitt nattliv. I alla semesterorter finns också restauranger för alla smaker, från snabbmatsställen till restauranger specialiserade på grekiska delikatesser.

Kalamaki ligger bara några kilometer från flygplatsen. En lugn, liten semesterby i lantlig miljö. Kort avstånd från flera hotell till sandstranden.

Laganas är ett bra val om du längtar efter ett livligare natt- och kvällsliv. Det är bara cirka 4 km från flygplatsen. Det är bekvämt att promenera till Kalamaki längs stranden.

Tsilivi är en livligare semesterby norr om staden Zante. Här finns alla bekvämligheter inom gångavstånd. I byn finns också en vattenpark.

Argassi är en lugn semesterby söder om staden Zante, cirka 3 kilometer från Zante.

Keri är en lugn by på öns södra del och är känd för sina vitkalkade hus. I vårt urval finns endast hotell för vuxna i Keri.

Flygbolag: Aventours använder Enter Air flygbolagets tjänster.
Flygplatser: Zakynthos internationella flygplats
Avstånd till semesterorterna från flygplatsen: Beroende på destination är det 3 - 10 km.
Flygtid: 4 timmar
Språk: Grekiska
Tidszon: Sverige +1 timme
Invånarantal: cirka 40 000
Pass: En finsk medborgare behöver ett giltigt pass eller ett ID-kort med chip för att resa till Grekland.
Valuta: Euro
Dricks: Inget ingår i priset på restauranger. Om du är nöjd med servicen kan du ge 5 - 10 % extra på notan.
El: I Grekland (220V 50Hz, uttag och kontakter är av typ C och F)
Turistskatt: 1,50–10 € per rum och natt beroende på hotellklass. Turistskatten betalas kontant på plats.
Kranvatten: Vanligtvis rent och drickbart, men vattnet kan ha en mineralisk smak. Vi rekommenderar att du dricker flaskvatten.

1. Ön är känd som ett område för Caretta-caretta-sköldpaddor. Ta en utflykt med en båt med glasbotten och upplev livet under ytan. Utflykten tar dig även till de berömda Kerin-grottorna. Under utflykten stannar vi för badpaus på Marathonisi-ön, där sköldpaddorna häckar. Ta med dig kameran på denna utflykt!

2. Det finns dagliga färjeförbindelser till grannön Kefalonia. Under din semester kan du också utforska denna fantastiska ö med sina dramatiska landskap. Kefalonia blev känd genom filmen "Kapten Corellis mandolin". Under dagen kan du också besöka stalaktitgrottorna eller till och med det kloster som är uppkallat efter skyddshelgonet Gerasimos om du önskar det.

3. Hyr en bil och tillbringa en dag med att utforska Zakynthosön. Under dagen kan du besöka sevärdheterna och ta ett dopp i havet vid öns vackra stränder. I Anafonitriaklostret i byn Anafonitria känns det som att tiden har stått stilla. Stanna för en lunch på en liten grekisk taverna längs vägen och njut av lokala delikatesser. Vi arrangerar också utflykter på plats om du föredrar att utforska ön med en guide.